20 Ekim 2012 Cumartesi

Yeniceoba Kavşağında Protesto Yürüyüşü


CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, belde halklarının hak ve hukukuna sahip çıkmak amacıyla 21 Ekim Pazar günü bölge sakinleriyle birlikte eylemler sürecini başlatacaklarını belirterek, bölge ve belde sakinlerini yapılacak anayasal eylemlere davet etti. 

Yazılı bir açıklama yapan Kart, protesto yürüyüşünün Pazar günü saat 12.00’de Yeniceoba Kavşağında (Cihanbeyli-Ankara Devlet Yolunun 17. Kilometresinde) başlayıp, Kulu-Tavşançalı beldesinde 32. kilometrede sona ereceğini belirterek şöyle devam etti: 
“100 Yıllık beldeleri kapatmak isteyen ‘tiran anlayışını’ protesto etmek, belde halklarının hak ve hukukuna sahip çıkmak amacıyla 21 Ekim Pazar günü bölge sakinleriyle birlikte eylemler sürecini başlatacağız. 

Belde halkları, beldelerinin hak ve hukukuna ve geçmişlerine tam bir dayanışma ve kararlılık içinde sahip çıkacaklardır. Demokrasiyi yok eden, seçmen iradesini ortadan kaldıran bu anayasa ihlâllerine vatandaşlarımız ‘dur’ diyeceklerdir. Bu despot anlayışa karşı tavır ve tepkilerini sandıklarda göstereceklerdir.” 

Kart, bölge ve belde sakinlerini yapılacak anayasal eylemlere davet ettiklerine işaret ederek, meşru haklarını kullanarak siyasi iktidarı uyarmalarını da istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder