23 Aralık 2012 Pazar

Gültan Kışanak Konya'da Konuştu


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gültan Kışanak, partisinin Konya İl Örgütü 2. Olağan Kongresi’nde Kulu ve Cihanbeyli ilçe belediyelerinin kazanılması için partililere çağrıda bulundu. 
 Partisinin il örgütü ikinci olağan kongresine katılan Gültan Kışanak, Türkiye Cumhuriyeti’nde herkesin dinini, kimliğini, inancını yaşayabileceğini, bunun adının da demokratik cumhuriyet olduğunu dile getirdi. Demokratik cumhuriyete sırtını dönerek kimsenin cumhuriyeti koruyamayacağını ifade eden BDP Eş Başkanı, “Ne şimdiye kadar derin devletin arka bahçesi olmuş ulusalcılar, ne de bu halkın demokrasiye olan özlemini ranta çeviren bu günün derin devletinin sahipleri şunu çok iyi bilmeleri gerekir ki gerçek yurtseverlik işte budur. Gerçekten demokrasiyi inşa edersek cumhuriyeti koruyabiliriz. Bunun dışındakiler bu cumhuriyetin altına dinamit koyan yaklaşımlardır. Kürdü tanımazsan, dilini, kimliğini inkar eder yasaklarsan, Alevinin inancını yaşamasına izin vermezsen inançlı, demokrat Müslüman insanların inancının gereğini yaşamalarına izin vermezsen bu ülkede cumhuriyeti yaşatma şansın yoktur.” dedi. 

    Cezaevlerinde 10 bini aşkın politik tutsak olduğunu iddia eden Gültan Kışanak, bunun sorumlusunun hükümet olduğunu öne sürdü. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder